1. Winterbanden monteert u best als het kwik onder 7 °C daalt. Onder de 7°C wordt het rubber van de zomerband hard en verliest de band zijn gripeigenschappen. Op dat moment is het tijd voor winterbanden.
 2. Winterbanden worden soms ten onrechte 'sneeuwbanden' genoemd. Maar ook op koude regendagen zijn winterbanden effectief. Ze zorgen voor meer grip op een nat of glad wegdek.
 3. De grootste troef van winterbanden! Winterbanden zijn gemaakt van een zachtere rubbersoort. Ze hebben lamellen die zich optimaal aan de weg hechten, en een diepgegroefd profiel dat regenwater, modder en sneeuw sneller afvoert. Al deze eigenschappen zorgen ervoor dat ze sneller stoppen op een nat wegdek.
 4. De prijzen van winterbanden zijn ongeveer gelijk aan die van zomerbanden. Bovendien kunnen uw zomerbanden een winterslaapje doen, waardoor ze minder snel verslijten en u er meer kilometers mee kunt afleggen. Aan het eind van de rekening bent u goedkoper af wanneer u uw zomerbanden afwisselt met winterbanden.
 5. De nieuwe generatie winterbanden kan ook op lichtmetalen velgen gemonteerd worden. Het is trouwens aan te raden een aparte set velgen aan te kopen bij uw winterbanden, dan hoeft u die niet telkens te demonteren.
 6. In Oostenrijk, Luxemburg en nog heel wat andere landen zijn winterbanden verplicht tijdens winterse omstandigheden. In België zijn ze ten stelligste aangeraden bij een temperatuur onder de 7 °C.
 7. Bij koude temperaturen slijten winterbanden net minder snel dan zomerbanden! Het is wel aan te raden om in de zomer over te schakelen naar zomerbanden, aangezien winterbanden dan wél meer gaan verslijten.
 8. Door nieuwe technologieën zijn winterbanden nu zelfs stiller dan zomerbanden.
 9. Twee winterbanden monteren in plaats van 4 is ronduit gevaarlijk. Want 2 sets verschillende banden met verschillende eigenschappen op 1 auto leveren onvoorspelbaar rijgedrag op.
 10. All seasons-banden kan u het hele jaar door gebruiken. Dat is uiteraard heel praktisch, maar ze scoren in tests doorgaans minder dan echte winterbanden.
   
  Voor meer info kan u vrijblijvend contact met ons nemen.