CONTACT SLUITEN

De sportieve styling van de Honda Civic 5-deurs blijft evolueren om de uitstekende wendbaarheid en de turboprestaties te onderstrepen. Met de handgeschakelde zesversnellingsbak of met de 7-traps CVT automaat voelt u echt de weg.

 
 
 
 

Drijfkracht

Volledig herontworpen met een nieuwe generatie motoren voor ultieme controle.

De Civic 5-deurs is voorzien van een lichter en stijver chassis, dat zorgt voor een nog levendiger rijgedrag. Er zijn twee benzinemotoren met turbolader en er is een nieuwe, responsieve 1.6 i-DTEC dieselmotor; alle beschikbaar met een handgeschakelde of automatische transmissie.

Driekwart vooraanzicht Honda Civic. Stadslocatie.

De kunst van design

De Civic 5-deurs eist overal de aandacht op.

Achteraanzicht Honda Civic.

Het eerste wat u zal opvallen is het lage en aerodynamische profiel. Er is geen twijfel over mogelijk dat deze auto, met zijn vloeiende atletische lijnen, gemaakt is om te presteren.

Perfect gevormd

Aan de voorzijde geven de grote luchtinlaten en het smalle rooster vooraan de wagen een agressief karakter. Alles vloeit langzaam over in elkaar, van de zijkant van de wagen, over het dak tot de brede achterklep. Het spreekt voor zich waarom elke centimeter van deze wagen is ontworpen om te rijden.

 

 

Zijaanzicht Honda Civic.
Vooraanzicht Honda Civic.

Het zicht van binnenuit

De sportieve ervaring gaat binnen verder met designaccenten zoals de verlichte digitale snelheidsmeter, lichtmetalen pedalen en het lederen stuurwiel. Deze omgeving is ook ontworpen met oog voor comfort, met een royale beenruimte, zachte kwaliteitsmaterialen en luxueuze zetels.

Meer kofferruimte

De veelzijdige 60:40 deelbare en neerklapbare achterbank vergroot de bagageruimte van de Civic. In combinatie met de brede achterklep – die het in- en uitladen een stuk makkelijker maakt – zorgt dit voor een ongekend royale laadruimte.

Driekwart achteraanzicht Honda Civic - foto van kofferbak.

U kunt de kofferruimte van de Civic heel makkelijk zo indelen dat u er spullen in alle soorten en maten in kwijt kunt.

Zicht van bestuurder op dashboard Honda Civic.

De bestuurdersruimte is perfect ingedeeld voor alle rijomstandigheden. Vanuit deze positie biedt de Civic uitstekende feedback en controle, zodat u geniet van een aangename sportieve rijervaring.

Goed verbonden

Blijf verbonden met alles waar u van houdt, zoals uw favoriete muziek en uw vrienden.

Close-up van Honda CONNECT-infotainmentsysteem met Garmin-navigatie.

*Alleen bepaalde uitvoeringen. Apple CarPlay® -functies, -toepassingen en -diensten zijn wellicht niet op alle locaties beschikbaar en zijn onderhevig aan veranderingen.

Met gebruik van Bluetooth® of usb heeft u toegang tot informatie en afspeellijsten op uw smartphone. U kunt ook de interface van uw telefoon – via Apple CarPlay® – overzetten op de 7” touchscreen om toegang te verkrijgen tot apps, zodat u kunt bellen en berichten kunt versturen en ontvangen*.

Meer verbindingen

Met de voorgeïnstalleerde, op internet gebaseerde AHA™-audiospeler kunt u ook verbinding maken met uw favoriete muziekstations, podcasts en nieuwsdiensten. Als de motor stationair draait, kunt u zelfs een film kijken via HDMI.

Close-up Honda CONNECT-infotainmentsysteem met Apple Carplay®.

Meer vermogen

Ze zijn lichter en efficiënter, deze nieuwe generatie motoren.

Onze nieuwste Civic levert de prestaties die bij zijn sportieve looks passen. U kunt kiezen uit de twee verfijnde benzinemotoren - de krachtige 182 pk 1.5 VTEC TURBO en de 129 pk 1.0 VTEC TURBO - en de volledig nieuwe, pittige 120 pk 1.6 i-DTEC dieselmotor. Welke u ook kiest, er staat u een opwindende rijervaring te wachten.

Voordelig rijden

Ontworpen om een maximaal vermogen te leveren vanuit een kleine capaciteit, beschikken ze beide over onze Earth Dreams-technologie, die een perfect evenwicht biedt tussen sportieve prestaties en zuinigheid. Ze bieden een hoog sensatieniveau en een laag brandstofverbruik.

Driekwart vooraanzicht Honda Civic. Stadslocatie 's avonds.

Kies uw eigen tempo

Hoe u ook wilt rijden, de Civic 5-deurs biedt u de ervaring die bij u past.

Bovenaanzicht van Honda Civic op locatie.

Voor liefhebbers van een handgeschakelde transmissie heeft de Civic 5-deurs een heerlijk soepele 6-versnellingsbak die u op sportieve en precieze wijze langs alle versnellingen leidt.

Ontspan

Ook hebben we een nieuwe 7-traps CVT-automaat voor een meer ontspannen rijervaring. Een krachtige en lineaire acceleratie is wat u krijgt, en als u echt in een sportieve stemming bent kunt u de schakelflippers aan het stuurwiel gebruiken om het gevoel te krijgen dat u in een raceauto zit. U mag het zeggen.

Zijaanzicht van interieur Honda Civic.

Uw ogen en oren

Honda SENSING is een een verzameling van geavanceerde veiligheidssystemen, ontwikkeld om u en uw passagiers veiligheid op de weg te bieden.

Driekwart vooraanzicht Honda Civic.

Collision Mitigation Braking System

Als de kans op een botsing met een voertuig of voetganger bestaat, waarschuwt dit systeem u voor het gevaar en brengt het bovendien uw snelheid naar beneden om de ernst van een aanrijding zoveel mogelijk te beperken.

Lane Departure Warning

Als u afdwaalt van uw rijstrook en een lijn overschrijdt zonder dat de richtingaanwijzer geactiveerd is, waarschuwt het systeem u met een akoestisch en visueel signaal.

Road Departure Mitigation

Een op de voorruit bevestigde camera neemt waar of de wagen van de weg dreigt te geraken en maakt gebruik van elektronische stuurbekrachtiging om subtiele correcties toe te passen om uw wagen op de weg te houden. In sommige gevallen kan het systeem ook remdruk uitoefenen.

Lane Keeping Assist System

Helpt u in het midden van uw rijbaan te blijven en beperkt de noodzaak van stuurcorrecties en rijinspanningen; het biedt u een meer ontspannen rijervaring, vooral op de snelweg.

Verkeersbordenherkenning

Het systeem voor verkeersbordenherkenning herkent verkeersborden en en geeft deze informatie weer op een scherm. Er kunnen twee verkeersborden tegelijkertijd worden weergegeven.

Intelligente snelheidsbegrenzer

Combineert op intelligente wijze de bestaande aanpasbare snelheidsbegrenzer met het systeem voor verkeersbordenherkenning. Het past de snelheidslimiet automatisch aan op de waarneming van het systeem voor verkeersbordenherkenning.

intelligent-Adaptive Cruise Control

Dit systeem neemt waar of een voertuig in een aangrenzende rijbaan van plan is om voor u in te voegen en past indien nodig uw snelheid aan. Het helpt u ook de afstand tussen u en de wagen voor u te bewaken zodat u uw snelheid niet hoeft aan te passen.

Adaptive Cruise Control met automatisch volgen bij lage snelheid

Met deze functie behoudt u een ingestelde rijsnelheid en een veilige volgafstand ten opzichte van het voertuig voor u. Als de voorligger stopt, brengt het systeem uw voertuig op zijn beurt tot stilstand zonder dat u het rempedaal hoeft te bedienen.

 

Voel verbonden- heid

Als u in de Civic zit, wordt u er meteen onderdeel van.

Driekwart vooraanzicht Honda Civic. Landelijke locatie.

We hebben elk onderdeel van de wagen intensief onderzocht en overdacht om de wendbaarheid van de Civic te verbeteren. Al deze technische evoluties samen hebben geleid tot de nieuwe Civic - volgens ons de meest geslaagde en sportiefste generatie ooit.

Onder controle

Met zijn ergonomische zitpositie en nieuwe stuursysteem met dubbele tandheugel biedt de Civic uitstekende feedback en controle, voor een sublieme rijervaring.

Grip op de weg

De wielophanging is geconfigureerd voor een doelgerichte en directe handling en kenmerkt zich door een onafhankelijk multi-linksysteem achteraan en McPherson-veerpoten vooraan.

Bovenaanzicht Honda Civic. Stadslocatie.
Interieurfoto van Honda Civic met stuursysteem met dubbele tandheugel.