Honda Jazz: hij komt als hybride en blijft een monovolume

Honda doet niet geheimzinnig over de komst van de volgende Jazz. Die is namelijk niet meer veraf. En de auto behoudt zijn monovolumesilhouet.

Nieuwe CO2-eisen

Het afgelopen jaar is er een recordaantal elektrische auto’s gepresenteerd, een trend waaraan voorlopig nog geen einde lijkt te komen. De auto-industrie presenteert zich groener dan ooit en wekt de indruk hiermee aan een grote vraag uit de markt te voldoen. Het tegendeel lijkt echter realistischer: de fabrikanten hebben de elektromobilist hard nodig om aan de dit jaar aangescherpte CO2-regels te kunnen voldoen.

LIVE F1 Testdagen BarcelonaES Circuit de Catalunya - 1 MAART 2019

Vandaag is de laatste dag van de F1-wintertest.
Wie laat nog even zijn spierballen zien en bevestigt wat die weet in de praktijk?
Wie moet er nog hard aan de bak vooraf aan Melbourne?

Honda CR-V Hybrid-binnenkort

  • Eerste keer dat een Honda SUV in Europa is beschikbaar met hybride technologie
  • Honda Hybrid Performance System maakt gebruik van intelligente multi-mode drive (i-mmd) technologie om de overgang naadloos tussen stroombronnen
  • Systeem combineert twee krachtige elektrische motoren en een ultra-efficiënte 2,0-liter i-Vanhoucke Atkinson Cycle benzinemotor
  • Aandrijflijn neemt een elegante en innovatieve aanpak, waardoor de noodzaak van een conventionele mechanische transmissie.

Honda To the Future > > the End

With a lot of pride we can report that all the final goals have been achieved.

Today, Jorn presented his thesis to the Jury. This consisted of, his teacher of the Charlemagne College, a deputy of Honda Belgium and ourselves of Paddock Motors.

After a nice uitéénzetting of his project and the questions round by the jury, I can proudly announce that Jorn has succeeded with great distinction.

We wish him every success with his further studies at the KU-Leuven.

Proud of our (Junior):)

 

Japanese Performance Day!

Vandaag is het zover! De Japanese Performance Day bij Permantier Motors. Bij deze is het voertuig klaar gemaakt om tentoon te stellen.
Hierbij heeft Jorn Vanthienen in samenwerking met Permantier Motors de innovatieve uitdaging aangegaan om een verouderd voertuig aan de nieuwste euronormen te laten voldoen.
Wat minder emissie-uitstoot en brandstofverbruik betekent.

De motor is draaiende op LPG!

Als één van de laatste stappen is nu ook de motor draaiende op de LPG brandstof.
De bestaande LPG installatie is omgebouwd naar een LPG-injectiesysteem.
Hierdoor is er een preciezere verbranding mogelijk van de LPG, wat de emissie-uitstoot en de brandstofbesparing ten goede komt!

De motorkabelboom is bijna afgewerkt

Bij de motorkabelboom zijn er grote aanpassingen gebeurt vanwege de extra geplaatste onderdelen en aanpassingen van de bestaande systemen. Hierbij zijn er draden bijgetrokken en verwijderd. De kabelboom blijft echter nog een tijdje open liggen i.v.m. eventueel toekomstige aanpassingen.

De motor is draaiende!

De motor heeft al kunnen draaien met de nieuwe motorcomputer. Dit doordat de meest cruciale systemen zijn aangepast en aangesloten. Deze systemen zijn het triggersysteem, het direct ontstekingssysteem (zoals te zien op de foto) en het brandstofsysteem. Nu zullen de andere systemen nog gemonteerd en aangesloten worden!

De werken onder de motorkap zijn lopende

Onder de motorkap wordt het meeste aangepast. Zo worden er bijvoorbeeld veiligheidssensors gemonteerd zoals een pingelsensor en een oliedruksensor. Het benzine systeem wordt uitgebreid met een flex-fuel sensor, welke de motorcomputer in staat stelt om het ethanolgehalte van de brandstof te meten. Als gevolg kan er zo op Euro 95 E10 of E85 gereden worden waarbij de ECU de brandstofhoeveelheid en ontsteking aanpast. Het uitlaatsysteem krijgt breedband lambdasensors voor en achter de katalysator voor een gesloten regelingscircuit.

Pagina's