Honda Jazz

Boordevol mogelijkheden

Meer dan het oog doet vermoeden

Een ruim interieur dat dankzij het ontwerp perfect in uw leven past.

De afmetingen van de nieuwe Jazz zijn behoorlijk misleidend. De nieuwe look is stoer en assertief aan de buitenkant, met een enorme hoeveelheid ruimte vanbinnen. Met de grootste interieurruimte in zijn klasse, waarvan de extreem flexibele Magic Seats deel uitmaken, combineert deze compacte auto functionaliteit met heel veel elegantie.

Close-up wiel Honda Jazz.
Close-up interieurbekleding Honda Jazz.
Driekwart vooraanzicht Honda Jazz op een kronkelig bergweggetje.
Close-up achterlichten Honda Jazz.

 

Klaar om te gaan

Compact, praktisch en een genot om in te rijden.

De nieuwe Dynamic-uitvoering, met een responsieve 1.5-liter i-VTEC-motor met een vermogen van 130 pk, is een energieke en levendige performer. Hij beloont u met een sportieve rijervaring die bij zijn opwindende nieuwe look past. Hij is alles wat u mag verwachten van de Honda Jazz – en meer. Een efficiënte auto in hart en nieren.

Verfijnde lijnen

Opnieuw ontworpen met aantrekkelijke extra's.

Close-up koplampen Honda Jazz Dynamic.

De LED-dagrijverlichting van de Jazz is ontworpen met oog voor vorm en functie en combineert prachtig met de carrosserielijn en de strakke vorm van de koplampen.

De nieuwe Jazz is een echte blikvanger, van de voorbumper en grille tot en met de achterspoiler, en heeft een doelgerichte, gefocuste attitude.

Een fysieke verschijning

De Jazz heeft een assertieve houding en lijkt met de nieuwe, sportieve lichtmetalen velgen van 16 inch veel meer grip te hebben op de weg – en dat is ook zo. Of hij nu op de snelweg rijdt of door de stad zigzagt.

Klaar om te gaan

De sportieve aard van de Jazz Dynamic is duidelijk af te leiden uit de nieuwe vorm; u hoeft niet eens plaats te nemen achter het stuur om te zien dat het hier om een rijdersauto gaat.

Close-up velgen Honda Jazz Dynamic.

De Dynamic maakt echt een ander statement met deze lichtmetalen velgen in de kleur Berlina black.

Close-up achterbumper Honda Jazz Dynamic.

De vorm van de achterbumper en de onderste voorgrille van de Dynamic-uitvoering is verfijnd met een subtiele rode accentlijn.

Meester van de illusie

Ervaar het ruimtewonder.

De Honda Jazz heeft ongelooflijk veel been- en hoofdruimte. En wilt u nog meer ruimte, dan zijn onze baanbrekende Magic Seats snel op of neer te klappen. Zo is er altijd genoeg ruimte voor u en uw levensstijl.

Schoonheid vanbinnen

De afwerking van het interieur is kwalitatief hoogwaardig; het dashboard en de bedieningselementen voelen luxe aan en alle uitvoeringen zijn voorzien van nieuwe stoelbekleding. Wie plaatsneemt in een Jazz ervaart de kwaliteit van een hogere klasse.

 

Zijaanzicht uitsnede Honda Jazz om interieur en Magic Seats te tonen.

Het interieur is ontworpen met oog voor veelzijdigheid. Het biedt heel veel passagiersruimte, maar dat niet alleen. Doordat de stoelen op vele manieren kunnen worden aangepast en ingedeeld, ontstaat er ook een grote hoeveelheid bagageruimte en flexibiliteit.

Close-up Honda Jazz Dynamic om bekleding te tonen.

De interieurbekleding van de Dynamic is voorzien van een uniek krijtstreepje en – samen met het stuurwiel en de schakelpook, beide met leder bekleed – van fijne oranje stiksels die de Jazz een sportief tintje geven.

Een eindeloze kofferbak

achterkant van Jazz met neergeklapte achterbank

Het is geen illusie – het zijn onze Magic Seats.

De nieuwe Jazz is van binnen zelfs nog groter dan zijn voorganger – en dankzij ons geniale Magic Seats-systeem hebt u meer dan genoeg ruimte. De Magic Seats kunnen in maar liefst 162 verschillende posities worden ingesteld, zodat het interieur vergroot van 354 tot 884 liter. Daarmee biedt hij ongeëvenaarde veelzijdigheid en de grootste binnenruimte in zijn klasse. Vervoer passagiers, bagage of wat u ook maar wilt.

Zijaanzicht interieur van Jazz met open deuren

Goed op weg

Automatisch of handgeschakeld?

Driekwart achteraanzicht Honda Jazz Dynamic, buitenlocatie.

Bent u op zoek naar een opwindende rijervaring, dan zit u goed met de handgeschakelde 6-versnellingsbak van de Jazz. In een sportieve bui? De automatische transmissie van de Jazz kan ook sportief zijn. Dankzij de paddle shift kunt u handmatig controle uitoefenen en snelle aanpassingen doen.

De nauwkeurige handgeschakelde 6-versnellingsbak beloont u met een levendige rijervaring. Gaat uw voorkeur uit naar een automatische transmissie, dan kunt u met onze 7-traps Continuously Variable Transmission rekenen op naadloze versnellingsovergangen, een lager verbruik en minder uitstoot van schadelijke stoffen. U kunt het sportieve karakter van de Jazz benutten door de op het racecircuit geïnspireerde paddle shift te gebruiken.

Meer besparen

Beide transmissies leveren buitengewone prestaties en efficiëntie, maar de Jazz gaat met de start-stopfunctie zelfs nog een stapje verder. Moet de auto wachten voor het stoplicht, dan wordt de motor automatisch uitgeschakeld. Drukt u het gaspedaal in, dan start de motor meteen weer.

Frontaal driekwart zicht Honda Jazz Dynamic op stadslocatie.

Dankzij de keuze uit twee motoren en twee verschillende transmissies voelt de Jazz zich thuis in zowel de stad als op de snelweg.

Veilige combinaties

Zijn compacte voorkomen zegt niets over de grote schat aan veiligheidssystemen waarmee de Jazz is uitgerust.

Driekwart vooraanzicht Honda Jazz Dynamic.

Met zo'n lading aan veiligheidssystemen is het niet zo gek dat de Jazz beloond is met de NCAP Best in Class Supermini- award.

De Honda Jazz kreeg de titel van veiligste supermini door de onafhankelijke veiligheidsorganisatie Euro NCAP. Hij was al in het bezit van de hoogste 5-sterrenbeoordeling van NCAP en ging ook aan de haal met de prestigieuze titel ‘Best in Class Supermini 2015’, te danken aan zijn verbluffende veiligheidsprestaties. Tot zover is er niets veranderd. Er is nog meer.

Advanced Driver Assistance System

Ons pakket met veiligheidstechnologieën bestaat uit systemen zoals Lane Departure Warning en City-Brake Active System. Ze kijken voor u uit op de weg.

Forward Collision Warning (waarschuwingssysteem frontale botsing)

Het systeem waarschuwt u voor een mogelijke aanrijding met hoorbare en zichtbare signalen.

Deflation Warning System

Dit systeem houdt u en uw passagiers veilig door continu de bandenspanning te bewaken en u vroegtijdig te informeren over een probleem.

Highbeam Support System (grootlichtondersteuningssysteem)

Dit systeem beoordeelt de rijomstandigheden om u heen en schakelt automatisch tussen groot licht en normale verlichting.

Lichtsensor (automatisch in- en uitschakelen van de koplampen)

We zien u liever niet slecht verlicht op de weg. Daarom hebben we een sensor toegevoegd die automatisch de koplampen op uw Jazz activeert als het begint te schemeren.

Ruitenwissers met regensensor

De ruitenwissers aan de voorkant reageren op de eerste regendruppel en passen hun snelheid aan een hevige stortbui, motregen en alles daartussenin aan. Daardoor kunt u uw ogen op de weg en uw handen aan het stuur houden.