Honda Civic 4-deurs

 

Volledige betrokkenheid

U zult zich één voelen met de Civic 4-deurs.

Zijn strakke en sportieve design is een unieke combinatie van krachtige sculpturale lijnen en vloeiende rondingen; en dat is alleen nog maar de buitenkant. Van binnen is de nieuwe Civic 4-deurs licht en ruim, met een weldaad aan kwaliteit en comfort.

Close-up infotainmentsysteem Honda Civic 4-deurs.
Close-up draadloos laadsysteem Honda Civic 4-deurs.
Driekwart achteraanzicht Honda Civic 4-deurs met bestuurder.
Close-up stuurwiel Honda Civic 4-deurs.

Het vermogen om te presteren

Onze motor van de nieuwe generatie geeft rijden een nieuwe dimensie.

De Civic 4-deurs is voorzien van een vernieuwd wielophangingssysteem en is het perfecte evenwicht tussen een sportieve bestuurbaarheid en comfortabel rijden. De volledig nieuwe 1.5 i-VTEC TURBO-motor is beschikbaar met een handgeschakelde zesversnellingsbak of een 7-traps CVT-automaat.

Driekwart vooraanzicht Honda Civic 4-deurs, in de bergen.

Een vloeiende vorm

Met elkaar verweven sculpturale lijnen vallen vloeiend samen in één perfecte vorm.

Driekwart achteraanzicht Honda Civic 4-deurs.

Het aerodynamische profiel van de Civic 4-deurs glijdt van de ronde motorkap naar de schuin aflopende kofferbak. Zijn vorm heeft een tijdloze stijl en staat garant voor moeiteloze prestaties.

Een atletische inborst

De Civic 4-deurs is niet alleen vloeiend en elegant vormgegeven. Onder die geavanceerde vorm – met een keuze uit 16" of 17" lichtmetalen velgen – zit een sportieve attitude. Laat hem zijn gang gaan en kijk waar u terechtkomt.

 

Driekwart vooraanzicht Honda Civic 4-deurs.
Vooraanzicht Honda Civic 4-deurs.

De krachtige nieuwe LED-koplampen en onderscheidende chromen grille geven de nieuwe Civic een bijzondere kwaliteit en persoonlijkheid.

Meer dan een gevoel

Met elkaar verweven sculpturale lijnen vallen vloeiend samen in één perfecte vorm.

Close-up stoelen Honda Civic 4-deurs.

Het interieur van de Civic 4-deurs omhult u met zacht aanvoelende kwaliteitsmaterialen voor puur comfort. Zijn stoelen geven u de juiste steun en het brede dashboard heeft dezelfde vloeiende lijnen als de buitenkant. Deze auto biedt een heleboel bewegingsruimte.

Tijd voor actie

De sportieve bestuurdersruimte van de Civic 4-deurs is speciaal ontworpen om u een prettigere rijervaring te bieden. Elk detail is ergonomisch vormgegeven zodat u alles stevig onder controle houdt.

 

Driekwart aanzicht kofferbak Honda Civic 4-deurs.

De ruime kofferbak biedt u alle ruimte die u nodig heeft. De neerklapbare achterbank zorgt voor nog meer flexibiliteit als u extra bagageruimte kunt gebruiken.

Driekwart aanzicht interieur Honda Civic 4-deurs.

De binnenkant van de Civic 4-deurs is net zo verfijnd als de buitenkant.

Blijf verbonden

Dankzij Honda CONNECT zijn alle dingen waarvan u houdt, zoals uw favoriete muziek en uw vrienden, altijd binnen handbereik.

Close-up infotainmentsysteem Honda Civic 4-deurs.

Het 7 inch grote aanraakscherm geeft u toegang tot alles wat u nodig heeft om verbonden te blijven.

Met gebruik van Bluetooth® of usb heeft u toegang tot informatie en afspeellijsten op uw smartphone. U kunt ook de interface van uw telefoon – via Apple CarPlay® – overzetten op het 7 inch grote aanraakscherm om toegang te verkrijgen tot apps waarmee u kunt bellen en berichten kunt versturen en ontvangen.

Meer verbindingen

Met de voorgeïnstalleerde, op internet gebaseerde AHA™-audiospeler kunt u ook verbinding maken met uw favoriete muziekstations, podcasts en nieuwsdiensten. Als de motor stationair draait, kunt u zelfs een film bekijken via HDMI.

Close-up Garmin-navigatiesysteem Honda Civic 4-deurs.

Met het navigatiesysteem van Garmin weet u altijd waar u bent en waar u naartoe gaat.

Close-up infotainmentsysteem Honda Civic 4-deurs.
 

Een snelle blik is alles wat u nodig heeft om een van de duidelijk weergegeven iconen te selecteren.

 

Pure energie

De Civic wordt aangedreven door een lichtere en efficiëntere motor van de nieuwe generatie.

Voor de Civic 4-deurs hebben we een nieuwe aandrijflijn met turbocompressor gecreëerd, die een verkwikkende en bevredigende rijervaring biedt. De krachtige en verfijnde 1.5 i-VTEC TURBO met een vermogen van 182 pk levert een indrukwekkende en responsieve rijervaring.

Brandstof besparen

Earth Dreams-technologie is de perfecte balans tussen prestaties en zuinigheid. Met de ECON-instelling geniet u nu van de motor van morgen.

Driekwart vooraanzicht Honda Civic 4-deurs op open weg.

Verlangen om te rijden

De Civic 4-deurs zal u op meerdere manieren in vervoering brengen.

Wilt u met de grootste betrokkenheid rijden? De Civic 4-deurs is beschikbaar met een handgeschakelde zesversnellingsbak. Met een sportieve en soepele beweging schakelt u door de versnellingen.

Supersoepel

Ook hebben we een nieuwe 7-traps CVT-automaat voor een meer ontspannen rijervaring. Deze zorgt voor soepele en moeiteloze prestaties. Als u daarvoor in de stemming bent, kunt u ook handmatig schakelen met de schakelpeddels aan het stuurwiel.

Close-up automatische transmissie Honda Civic 4-deurs.

De Civic 4-deurs is beschikbaar met een volautomatische CVT-transmissie (Continuously Variable Transmission) met optionele schakelflippers.

Interieurfoto Honda Civic 4-deurs met handgeschakelde versnellingsbak.

De nauwkeurige handgeschakelde zesversnellingsbak reageert direct en gretig op uw handelingen.

Een extra veilig gevoel

Honda SENSING is een geavanceerd veiligheidspack dat u en uw passagiers veilig op de weg houdt.

Driekwart vooraanzicht Honda Civic 4-deurs.

Botsing- en letselbeperkend remsysteem (Collision Mitigation Braking System)

Als er een aanrijding met een voertuig of een voetganger dreigt, waarschuwt het CMBS voor het gevaar en verlaagt het de snelheid om de ernst van een aanrijding te beperken.

Waarschuwingssysteem verlaten rijbaan (LDW)

Als de auto van zijn rijstrook afwijkt zonder richting aan te geven, wordt u hoorbaar en zichtbaar gewaarschuwd, zodat u zich bewust wordt van de situatie.

Rijwegassistentie (RDM)

Een op de voorruit bevestigde camera neemt waar of de wagen van de weg dreigt te geraken en maakt gebruik van elektronische stuurbekrachtiging om subtiele correcties toe te passen om uw wagen op de weg te houden. In bepaalde omstandigheden kan het systeem ook remdruk uitoefenen.

Rijstrookassistentie (LKAS)

Rijstrookassistentie helpt u in het midden van uw rijstrook te blijven. U hoeft minder stuurcorrecties uit te oefenen en dat rijdt een stuk meer ontspannen op de snelweg.

Verkeersbordherkenning

Het systeem voor verkeersbordherkenning herkent verkeersborden en geeft deze informatie weer op het scherm van de boordcomputer. Er kunnen twee verkeersborden tegelijkertijd worden weergegeven.

Intelligente snelheidsbegrenzer

Combineert op slimme wijze de bestaande instelbare snelheidsbegrenzer met de verkeersbordherkenning om de topsnelheid automatisch af te stemmen op de maximaal toegestane snelheid die de verkeersbordherkenning waarneemt.

Intelligent adaptieve snelheidsregeling (ACC)

Dit systeem detecteert wanneer een voertuig op een aangrenzende rijstrook voor u zal invoegen, om de snelheid van uw Civic op voorhand aan te passen. Het helpt u ook de afstand tussen u en de wagen voor u te handhaven zodat u uw snelheid niet hoeft aan te passen.

Adaptieve snelheidsregelaar (ACC) met automatisch volgen bij lage snelheid

Deze functie handhaaft een ingestelde kruissnelheid en volgafstand ten opzichte van het voertuig ervoor. Als het gedetecteerde voertuig tot stilstand komt, brengt het systeem uw Civic tot stilstand zonder dat u het rempedaal hoeft te bedienen. U hoeft alleen maar het gaspedaal in te drukken om opnieuw normaal te gaan rijden.

Comfortabel verbonden

Neem plaats in de Civic 4-deurs en u voelt zich meteen één met de auto.

Driekwart achteraanzicht van boven Honda Civic 4-deurs.

We hebben elk aspect van de Civic heroverwogen om hem volledig te verfijnen. We hebben de nieuwste technologieën gebruikt om onze meest geavanceerde en sportiefste Civic ooit te produceren.

Sportieve kant

De ergonomische rijhouding van de Civic zorgt voor een uitstekend gevoel van feedback en controle, met de nieuwe stuurinrichting met dubbele tandheugel. Deze auto laat maar al te graag zijn sportieve kant zien als u daarvoor in de stemming bent.

Grip op de weg

De wielophanging is geconfigureerd voor een directe en responsieve bestuurbaarheid en bestaat uit een onafhankelijk multilinksysteem achteraant en MacPherson-veerpoten vooraan voor extra comfort en wendbaarheid.